Friday, November 26, 2004

Το μυστικό για το νόστιμο ρύζι...

Αγοράζουμε από την Αθηνάς χύμα ρυζάκι Basmati Ινδίας (ή Πακιστάν).

Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το σχετικά ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, και μετά από λίγο (μόλις μαλακώσει το κρεμμυδάκι) ρίχνουμε και το ρυζάκι, και τα ανακατεύουμε 2,3,4,5 βόλτες.
Μετά, βασιζόμενοι στην αναλογία 2,5 φλυτζάνια νερό για ένα φλυτζάνι ρύζι, κάνουμε την εξής πατέντα: Αντικαθιστούμε το 1 εκ των 2,5 φλυτζανιών νερού με μπύρα, και γίνεται ένα ρυζάκι πρώτο.

Ότι ρύζι περισσέψει από το μεσημεριανό (ας πούμε), το βάζουμε στο ψυγείο και όταν έρθει η ώρα του βραδυνού του προσθέτουμε καλαμποκάκι, παντζαράκι, μαγιονέζα, τυράκι κίτρινο, και γίνεται μία ρυζοσαλάτα μιάμ-μιάμ.

σε άλλο post θα σας γράψω για το ρύζι φούρνου, το οποίο γ*μάει!
Μέχρι τότε stay tuned.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home