Monday, November 29, 2004

Γααααααααααααααααανωτής!

Την φωνή του Γανωτή την ακούω 30 χρόνια. Βέβαια δεν είναι πιά τόσο δυνατή όσο ήταν πριν 20 χρόνια. Τότε είχε πιό πολλά "α", διαπεραστικότητα, και καλό ρυθμό επανάληψης.
Και πριν από 10 χρόνια πάντως, η φωνή του είχε καταφέρει να τρομάξει μία Αμερικάνα γειτόνισσα που δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί φώναζε αυτός ο άνθρωπος (άντε να της εξηγήσεις, και άντε να σε πιστέψει).

Ο καρεκλααααααάς εξαφανίστηκε. Η καρέκλα του γύφτου (η άσπρη που την βρίσκεις και στο praktiker) ήταν μάλλον το κερασάκι στην τούρτα, ο γανωτής όμως στην εποχή του Teflon συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Θα ήθελα να ήξερα ποιός μαγειρεύει σήμερα σε χάλκινα σκεύη. Υποψιάζομαι βέβαια πως κάποιες νοικοκυρές μαθημένες μάνα προς μάνα στις διαδικασίες των μπακιρένιων σκευών, συνεχίζουν να γανώνουν τα εμαγιέ σκεύη που κανονικά δεν χρειάζονται γάνωμα.

Και για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεώτεροι σας παραπέμπω στα:
dim-sapon.rod.sch.gr-drastiriotites-ERGASIES-GANOTHS
www.nelekav.gr-romes-arxeia
www.paratiritis-news.gr

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Φιλε, ΚΑΛ εγώ θυμάμαι έξω από το παράθυρό στο πατρικό μου περνούσε κάθε πρωι ο "ΠαλαιοπΩΩΩλης -παυση 1 δευτερολέπτου- ΠαλιατζΗΗΗΗΗΗς".

Υπήρχε δε και ο εφημεριδοπώλης που ανέκραζε: "Εεεφημερίδεννννννς".

Παλιατζης και τώρα υπάρχει στη γειτονια μου με DATSUN προδιαγραφών τελετής λήξης ο οποιος μαζευει θερμοσίφωνες, γλάστρες και όλα τα παλαιά. Μια μέρα του προσέφερα την μικρή μου κόρη Αλεξία αλλά μου είπε ότι "έχει τέτοιο".

ΖΝ

11:44 AM  

Post a Comment

<< Home